Tvättstuga

Det är viktigt att alla som använder tvättstugan känner till hur maskinerna fungerar. Risken för skador och irriterande stopp minskar då. Är du osäker på något som rör tvättstugan kan du prata med vicevärden. Fel anmäls till förvaltaren.

Ordningsregler och bokningsregler finns anslagna i tvättstugorna. Följ de reglerna så ökar förutsättningarna väsentligt för en gemensam trevnad i huset.

Bokning av tvättstuga
Tvättstugan bokas med en bokningscylinder – en för varje lägenhet. Lägenhetens nummer ska stå på cylindern. Ta kontakt med vicevärden om så inte är fallet.

Bokad tid som inte utnyttjas förfaller efter en timme. Sätt upp ett meddelande på den tvättstuga som du har bokat om du vet att du kommer lite senare. Då borde chansen vara större att den fortfarande är ledig när du kommer för att tvätta.

Följande tvättider gäller:
kl. 7-10
kl. 10-13
kl. 13-16
kl. 16-19
kl. 19-22

Torkrummen får inte utnyttjas på efterföljande tvättpass.

Strömmen till tvättmaskiner och tumlare slås av klockan 22. Då kan man inte öppna maskinluckorna, utan man får vänta till nästa morgon klockan 7.

Lämna tvättstugan så som du vill möta den
Städa tvättstuga och torkrum när du är klar. Glöm inte göra rent filtret i torktumlaren. Det är alltid trist att behöva städa efter andra. Kontrollera gärna en extra gång att maskiner, torkrum och mangelrum är tömda.

Husdjur får inte följa med in i tvättstugan.

Snabbtvättstuga
I varje huskropp finns en snabbtvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare av mindre modell. Snabbtvättstugan kan ej bokas, först till kvarn gäller.

Grovtvättstuga
I varje huskropp, med undantag för 9B, finns en grovtvättstuga med stort torkrum. Här kan du tvätta mattor och filtar. Bokningscylinder används för bokning. De boende i 9A till 17B använder grovtvätten i 15B.